Zes winter huidverzorgingstips voor mannen

Kortere dagen, dalende temperaturen en een plotseling verlangen naar warme chocolademelk kunnen maar één ding betekenen: de winter is begonnen. Of je nu wel of niet een fan bent van het koude weer, het valt niet te ontkennen dat de harde winterlucht een tol van je huid kan eisen, vooral wanneer je gevoelig bent voor uitdroging en irritatie, zoals veel mannen. Gelukkig zijn er manieren om de minder prettige effecten van de winter tegen te gaan. Het komt allemaal neer op het hebben van een goede huidverzorgingsroutine.

Hier hebben we onze beste huidverzorgingstips voor mannen samengesteld voor de winterperiode. Of je nu in een bevroren toendra woont (sorry daarvoor) of geniet van een relatief milde winter, deze tips voor mannen kunnen ervoor zorgen dat je huid er tot de lente op zijn best uitziet en aanvoelt. Warm je op met je favoriete deken - en natuurlijk die warme chocolademelk - en lees verder voor onze zes beste huidverzorgingstips voor heren in de winter.

1. Hydrateer veel en vaak

Proactief omgaan met je huidverzorgingsroutine is een van de beste manieren om een ​​droge winter te voorkomen voordat deze begint. Als je nog geen vochtinbrengende crème gebruikt, is het tijd om te beginnen. Voor je gezicht raden we aan om iets te pakken dat speciaal voor de mannenhuid is gemaakt met huidvriendelijke ingrediënten, zoals cafeïne en vitamine C, die zorgt voor een stimulerende uitbarsting van vocht om een ​​gladde, gezond ogende huid te bevorderen. Het is geschikt voor alle huidtypes en kan 's ochtends en 's avonds worden gebruikt als onderdeel van de normale huidverzorgingsroutine.

De huid rond je ogen is super delicaat en kwetsbaar voor omgevingsstressoren, dus zorg ervoor dat je ook daar hydrateert. Gebruik een oogcrème om het gebied gehydrateerd en glad te houden. Oogcrème biedt niet alleen de broodnodige hydratatie, maar helpt ook om donkere kringen en wallen te verminderen, waardoor je oogcontour er fris en nieuw leven uitziet.

Trakteer tot slot je handen op wat TLC met een rijke handcrème. Na het aanbrengen vormt een diep hydraterende crème een beschermende barrière op je handen, waardoor ze worden beschermd tegen de uitdrogende effecten van barre weersomstandigheden. Een goede crème haalt ook vocht uit de lucht om je handen zacht en geconditioneerd te houden. We raden aan om een ​​tube thuis en een in de auto (of op kantoor) te bewaren, zodat je je huid overal kunt voeden.

2. Pas op de zon

Hoewel we zonnebrandcrème vaak associëren met warmer weer, is een goede bescherming tegen de zon het hele jaar door essentieel (ja, zelfs als het sneeuwt). Wissel overdag je favoriete gezichtscrème voor een vochtinbrengende crème met SPF om je huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Voor een optimale bescherming van de huid raden wij aan om de capsules van TanFaster te gebruiken bij een felle zon.

3. Gebruik lippenbalsem

Koude winterwinden en gebarsten, gesprongen lippen gaan helaas hand in hand. Door een lippenbalsem bij de hand te houden om je lippen van het broodnodige vocht te voorzien, kun je een heel eind helpen om uitdroging tegen te gaan. Lippenbalsem zorgt voor voeding om droge lippen gladder en zachter te maken. Het is geschikt voor alle huidtypes en kan gedurende de dag zo vaak worden aangebracht als nodig is om ervoor te zorgen dat je lippen er op hun best uitzien en aanvoelen, hoe koud het buiten ook wordt.

4. Exfoliëren kun je leren

Als je huid super droog is, kun je merken dat deze begint te barsten of schilferen, waardoor je er dof uitziet. Hoewel exfoliëren niet noodzakelijkerwijs helpt om uitdroging in de winter te voorkomen, kan het helpen de dode huid te verwijderen, waardoor je moisturizers effectiever kunnen doordringen.

Natuurlijk wil je de juiste exfoliant voor je huid kiezen - alles wat te hard is, kan meer schade aanrichten dan goed doen. Smeer onder de douche uit op een op crème gebaseerde scrub. De zachte maar effectieve formule exfolieert zonder uit te drogen, waardoor je huid glad en soepel aanvoelt. Het is geschikt voor alle huidtypes (zelfs de gevoelige huid) en kan dagelijks worden gebruikt als onderdeel van je normale doucheroutine.

5. Gebruik altijd scheerschuim

We hebben het al eens gezegd, en we zeggen het nog een keer: als je je gezichtshaar scheert, is een goede scheerschuim (of gel) een must. Het is vooral van cruciaal belang tijdens de wintermaanden, wanneer de huid al kwetsbaarder is voor uitdroging en irritatie, omdat onjuist scheren deze zorgen kan verergeren. Na het wassen van je gezicht, schuim je op met een vochtinbrengende scheercrème voor een gladde, comfortabele scheerbeurt.

SoftShave is geproduceerd op basis van 100% natuurlijke ingrediënten die een verzorgende werking hebben op de huid. Het schuim brengt een beschermlaag aan op de huid die een reinigende en desinfecterende werking heeft tijdens het scheren. Bacteriën en schimmels die scheerirritatie kunnen veroorzaken maken zo geen schijn van kans. Naast het voorkomen van scheerirritatie bereik je met SoftShave ook een schoner en gladder scheerresultaat. SoftShave is daarnaast de eerste scheer lotion die scheerirritatie zoals ingegroeide haren en scheerbultjes helpt voorkomen en behandelen.

6. Verzorg gezichtshaar met een voedende baardolie

Voor degenen die liever warm blijven met een volle, borstelige baard, is een gladmakende baardolie een must. Kies er een die verzachtende middelen bevat voor een beetje extra hydratatie. Het helpt de droge huid te verlichten - een extra bonus tijdens die barre wintermaanden. Om het te gebruiken, breng je een paar druppels aan op je vingertoppen en werk je de niet-vette olie door je baard, waarbij je de formule ook op je huid masseert. Gebruik het dagelijks als onderdeel van je normale baardverzorgingsroutine voor een gladde, goed verzorgde baard, het hele jaar door.

https://sexuelegezondheidman.nl/wp-content/uploads/2022/02/zes-winter-huidverzorgingstips-voor-mannen.jpg