Voeding voor een gezonde prostaat

Een uitgebalanceerd dieet kan het risico op prostaatproblemen verminderen. De prostaat, die deel uitmaakt van het mannelijke voortplantingssysteem, is een klier die de blaas en urethra omringt. Het is ongeveer zo groot als een walnoot en groeit het hele leven van een man. Naarmate je ouder wordt, is het belangrijk om een gezonde prostaat te behouden. De klier kan vergroot worden, en prostaatkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker bij mannen.

Er is geen definitief bewijs dat goede voeding prostaatproblemen kan voorkomen, maar het eten van een gezond, uitgebalanceerd dieet kan het risico verminderen. Het bouwen van een maaltijd en snack rond groenten en fruit is een slim idee voor de gezondheid in het algemeen, en in het bijzonder voor een gezonde prostaat. In dit artikel behandelen we zes voedingsmiddelen die je kunt eten om de prostaatgezondheid te verbeteren.

Bessen

Bessen zoals aardbeien, bramen en frambozen bevatten veel vitamine C en antioxidanten. Antioxidanten spelen een belangrijke rol in het lichaam omdat ze schade door vrije radicalen voorkomen (bron). Vrije radicalen zijn moleculen die gezonde cellen aanvallen en kunnen bijdragen aan het risico op kanker. Vitamine C kan ook helpen om goedaardige symptomen van prostaathyperplasie (BPH) te verlichten door plassen te bevorderen en zwelling te verminderen. Dus wat is een snelle gemakkelijke manier om een gezonde vitamine C-rijke snack te maken? Wij raden aan om een verscheidenheid aan bessen en groenten te mengen tot een smoothie met melk en eiwitpoeder. Bosbessen, banaan, melk, eiwitpoeder, pindakaas en ijs is een perfecte smoothie met veel smaak en voedingstoffen, en ook nog eens eenvoudig te maken.

Er zit ongeveer 90 milligram vitamine C in een kopje aardbeien en ongeveer 14 mg in een kopje bosbessen. Andere geweldige bronnen van vitamine C zijn citrusvruchten, meloen, spinazie, broccoli en mango's. Voor de meeste volwassen mannen wordt dagelijks 90 milligram vitamine C aanbevolen.

Vette vis

Er zijn tal van redenen om omega-3-vetzuren in het dieet op te nemen. Omega-3 vetzuren helpen het slechte cholesterol te verlagen en het goede cholesterolgehalte te verhogen, de hoge bloeddruk te verlagen, te helpen bij het afvallen en het risico op een hartaanval te verminderen. Hoewel experts doorgaans aanbevelen om dierlijk vet te verminderen voor de gezondheid van de prostaat, kan een dieet met veel omega-3 vetzuren de gezondheid van de prostaat helpen verbeteren (bron). Omega-3-vetzuren, die worden aangetroffen in voedingsmiddelen zoals meerforel en haring, kunnen zelfs het risico op prostaatkanker helpen verlagen. Omega-3-vetten kunnen de ontwikkeling van prostaatkanker moduleren, waarschijnlijk vanwege hun ontstekingsremmende effecten, en zo uiteindelijk de groei van tumoren remmen. Het is dus belangrijk om te suggereren dat je misschien andere dierlijke vetten kunt vervangen door die van vette vis zoals wilde zalm, sardines, ansjovis of tonijn, voor de heilzame omega-3-vetten.

De meeste volwassenen zouden moeten streven naar twee porties omega-3-rijke vis per week. Bezorgd over kwik in vissen? Ansjovis, haring, sardines en zoetwaterforel zijn goede bronnen van omega-3 vetzuren met een lager kwikgehalte. Vitality Omega 3 bevat visolie en natuurlijke vitamine E, wat goed is voor het hart, de hersenen, botten en bloeddruk.

Noten

Gezonde vetten zoals die in noten worden gevonden, kunnen helpen het cholesterol te verlagen en de gezondheid van de hersenen te bevorderen. Noten zijn een van de beste snacks. Ze zijn makkelijk mee te nemen, lekker om te eten en geven je veel waar voor je geld. Paranoten zijn niet alleen een goede bron van essentiële voedingsstoffen zoals vitamine E en calcium, ze zitten ook vol met het mineraal selenium. Een onderzoek uit 2010 suggereert dat selenium samen met soja kan helpen bij het bestrijden van prostaatkanker (bron), hoewel er nog meer onderzoek nodig is. Eén paranoot heeft meer dan 100 procent van de dagelijkse waarde van selenium, wat in hoge doses schadelijk kan zijn, dus let op de porties. Andere geweldige noten voor mannen zijn pecannoten, amandelen en walnoten. Noten kunnen behoorlijk vet zijn, dus let op dat je niet hele zakken in korte tijd consumeert.

Voor vet gaat het niet zozeer om kwantiteit als wel om kwaliteit. Als we onze focus zouden kunnen verleggen naar meer omega-3 vetzuren en enkelvoudig verzadigde vetten, zouden we onze gezondheid aanzienlijk verbeteren.

Bonen

Bonen zullen de gezondheid van de prostaat verbeteren (bron). Daarom word aangeraden om rood of verwerkt vlees te vervangen door plantaardig eiwit. Bonen, chia- en hennepzaden zitten boordevol eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen. Zwarte bonen bevatten bijvoorbeeld veel voedingswaarde. Slechts één kopje bevat ongeveer 15 gram eiwit en 15 gram vezels, wat de gezondheid van de prostaat kan bevorderen. Hennep- en chiazaden daarentegen bevatten ongeveer 5 gram eiwit per ons. Hennepzaden bevatten ook alle essentiële aminozuren, terwijl chiazaden ongeveer 10 gram vezels per ons bevatten.

Bonen kunnen aan een salade worden toegevoegd of worden gebruikt om traditioneel vlees op een burrito of wrap te vervangen, en hennep en chia kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in havermout, shakes en Griekse yoghurt. De meeste volwassen mannen zouden moeten streven naar ongeveer 38 gram vezels en 56 gram eiwit per dag.

Groene thee

Onderzoek suggereert dat groene thee kan helpen beschermen tegen prostaatkanker (bron). De voordelen van het consumeren van groene thee houden daar echter niet op, het helpt ook het cholesterol te verlagen en verbetert zelfs het geheugen en de aandachtsspanne. Hoewel de voor de hand liggende manier om groene thee te consumeren is om een kop thee te trekken en ervan te genieten, zijn er ook andere manieren om te profiteren van groene thee. Probeer bijvoorbeeld eens groene muntthee met ijs of groene theerijst. Je kunt natuurlijk ook groene thee toevoegen aan een smoothie of er een marinade van maken.

Watermeloen

Deze zomerse lekkernij is vetvrij, natriumvrij en rijk aan vitamine A en C. Watermeloen is ook een uitstekende bron van lycopeen, de antioxidant die voedingsmiddelen zoals tomaten en watermeloenen hun kleur geeft. Onderzoek suggereert dat lycopeen het risico op prostaatkanker kan helpen verlagen (bron). Lycopeen is te vinden in voedingsmiddelen zoals tomaten, abrikozen, roze grapefruit, guave en papaja. Er zit ongeveer 9 tot 13 milligram lycopeen in anderhalve kop watermeloen.

De meeste volwassenen zouden moeten streven naar ongeveer 10 mg lycopeen per dag, wat niet moeilijk zou moeten zijn, aangezien een eetlepel ketchup al 2,5 mg bevat.

Prostaformula

Prostaatklachten en prostaatproblemen komen veel voor bij mannen naarmate de leeftijd toeneemt. Prostaatklachten kunnen het dagelijks leven aanzienlijk belemmeren. Prostaformula bied de oplossing bij prostaatproblemen door de prostaat van de man te verzorgen en deze in goede conditie en gezondheid te houden. Prostaformula is een natuurlijk middel dat een goede gezondheid en conditie van de prostaat ondersteunt en op deze manier prostaatklachten en prostaatproblemen helpt voorkomen of verminderen. Al veel tevreden gebruikers van Prostaformula hebben ervaren wat een gezonde prostaat met de kwaliteit van leven kan doen.

Prostaatklachten ontstaan vaak naarmate een man ouder wordt. Vanaf de puberteit begint de prostaat te groeien, op latere leeftijd leidt dit bij ongeveer 30% van de mannen tot een vergrote prostaat. Een vergrote prostaat kan prostaatklachten geven zoals plasklachten. Andere prostaatproblemen die kunnen optreden zijn ontsteking van de prostaat en prostaatkanker. Prostaatkanker geeft over het algemeen weinig prostaatklachten maar is wel ernstig. Prostaformula helpt de prostaat gezond houden zodat het risico op prostaatklachten en prostaatproblemen minder wordt. Reeds aanwezige prostaatklachten kunnen ook verminderd worden door het gebruik van Prostaformula.

http://sexuelegezondheidman.nl/wp-content/uploads/2022/04/voeding-voor-een-gezonde-prostaat.jpg