Tien tips voor mannen om Valentijns te overleven

Valentijnsdag: de feestdag waar mannen bang voor zijn en waar vrouwen dol op zijn. Hoe komt het dat wij mannen, of in ieder geval velen van ons, een hekel hebben aan Valentijnsdag? En waarom vinden zoveel vrouwen het Feest van de Liefde zo bijzonder?

Zeker de traditionele Valentijnsdag geschenken doen het goed bij vrouwen: kaarten met hartjes, boeketten met bloemen, dozen snoep of chocolade. Voor sommige mannen is Valentijnsdag als een romantische vrouwenfilm, alleen spelen ze zelf de hoofdrol in de film, een stuntelige vriend of echtgenoot die geen idee heeft van romantiek. Hier zijn enkele tips om je te helpen van Valentijnsdag te genieten, of in ieder geval vol te houden, zonder je een mislukkeling te voelen.

1. Vertel niet alles

Houd je negatieve gevoelens voor jezelf, tenzij je partner ook een hekel heeft aan Valentijnsdag. Zeg bijvoorbeeld nooit dat het hele pakket door Hallmark is gemaakt in samenwerking met rozenkwekers en chocolademakers.

2. Valentijn is traditie

Valentijnsdag heeft zijn wortels in het oude Rome. Door Valentijn te vieren hou je de eeuwenoude traditie in stand. Omnia vincit amor - liefde overwint alles, zoals de ouden zeiden. Maak er je Valentijnsmotto van.

3. Ga op tijd shoppen

Kaart, bloemen en andere geschenken. Als je op 13 februari thuiskomt, zeg dan tegen de dame in je leven dat je de bloemen een dag eerder hebt opgehaald. Laat haar zeker de andere pakjes en tassen zien, ze zal niet alleen gevleid zijn, maar ook verbaasd zijn over je vooruitziende blik.

4. Bezorg met liefde

Als je geliefde buitenshuis werkt, bel dan een bloemist en laat de bloemen (bij voorkeur rozen) op haar werk bezorgen. Je scoort zowel voor de bloemen als voor het onder de aandacht brengen van jouw liefde voor haar.

5. Plan de avond

Zorg ervoor dat haar agenda duidelijk is. Huur een oppas in. Maak een reservering bij een restaurant. Valentijnsdag is een drukke dag voor restaurants, dus als je niet van drukte houdt en privacy wilt, kies dan een weekendnacht in de buurt van Valentijnsdag.

6. Verras haar

"De sleutel tot het hart van een vrouw is een onverwacht geschenk op een onverwacht moment." Nu maakt Valentijnsdag het moeilijk om een onverwacht moment te vinden, maar het is niet onmogelijk. Denk eens aan iets anders dan een standaard cadeau. Sla de rozen en chocolaatjes over en koop wat sieraden, een kledingstuk of een cadeaubon voor een beauty spa. Zorg ervoor dat je haar iets geeft dat meer een herinnering zal achterlaten in plaats van dode bloemen of snoeppapiertjes.

7. Vermijd praktische geschenken

Misschien wil jij van haar wel een gereedschapskist hebben, maar als je bij haar met huishoudelijke apparatuur aankomt, hoe prijzig ook, loopt de dag waarschijnlijk slecht af.

8. Maak het persoonlijk

Je kunt lekker makkelijk een Valentijnskaart voor haar kopen, maar schrijf dan wel een persoonlijke boodschapen, het liefst met de hand. Hier vertel je haar wat ze voor je betekent, hoeveel je alles waardeert wat ze doet en hoeveel je van haar houdt. Het hoeft niet super romantisch te zijn, of zelfs maar goed geschreven, maar het moet uit het hart komen.

9. Maak er een feestje van

Als zij dan toch graag iets wil doen met Valentijnsdag, waarom zou je dan niet wat plezier hebben? Je moet de gelegenheid toch overleven, dus waarom maak je er niet het beste van? Maak de avond onvergetelijk voor de vrouw van wie je houdt en voor jezelf. Het is een geweldig excuus om te gaan eten in een restaurant dat je wilde proberen, of een uitgaansgelegenheid te bezoeken die jullie allebei leuk vinden. Nodig een paar vrienden uit in je huis of appartement en maak er een feestje van!

10. Behandel haar als een prinses

Breng haar ontbijt op bed, geef haar cadeaus en neem haar mee uit. Verwen je vrouw op Valentijnsdag om er voor te zorgen dat ook jij verwend word, 14 februari is het Feest van de Liefde.

https://sexuelegezondheidman.nl/wp-content/uploads/2022/02/tien-tips-voor-mannen-om-valentijnsdag-te-overleven.jpg