Seksuele gezondheid van mannen

Seks is een belangrijk onderdeel van het leven. Voor veel mannen begint het denken aan seks vroeg, vaak al vóór de puberteit, en duurt het tot hun laatste dagen op aarde. Aan de ene kant is seks gewoon een - door hormonen aangestuurde lichaamsfunctie - die is bedoeld om de mensheid in stand te houden. Aan de andere kant is het een plezierige bezigheid. Het is ook een activiteit die kan helpen de banden tussen twee mensen te verstevigen.

Seksuele gezondheid verwijst naar een staat van welzijn waardoor een man volledig kan deelnemen aan en genieten van seksuele activiteit. Een reeks fysieke, psychologische, interpersoonlijke en sociale factoren beïnvloeden de seksuele gezondheid van een man. Optimale seksuele gezondheid van mannen omvat seksueel verlangen (libido) en het vermogen om een ​​erectie te krijgen en te behouden (erectiele functie). Hoewel fysiologie zowel het verlangen naar seks als het vermogen om seks te hebben kan beïnvloeden, spelen mentale gezondheid en emotionele factoren ook een belangrijke rol.

Mannelijke seksuele gezondheid is niet alleen de afwezigheid van ziekte. Erectiestoornissen (erectiele dysfunctie) is het onvermogen om een ​​erectie te krijgen of deze lang genoeg vol te houden om seksuele activiteit te bevredigen. Veel dingen kunnen erectiestoornissen veroorzaken, waaronder stress, depressie, relatieproblemen, abnormaal laag testosteron, schade door urologische chirurgie en zelfs met cholesterol verstopte slagaders. In feite is het vaak een vroeg waarschuwingssignaal voor hartaandoeningen.

Erectiele dysfunctie kan worden behandeld met erectiepillen, injecties in de penis of penisapparaten. Mannen kunnen ook problemen ervaren die verband houden met ejaculatie, waaronder voortijdige ejaculatie, vertraagde ejaculatie of het onvermogen om een ​​orgasme te ervaren na de ejaculatie (anorgasmie). De seksuele gezondheid van mannen omvat ook de preventie en behandeling van seksueel overdraagbare aandoeningen en de beoordeling en behandeling van mannelijke onvruchtbaarheid.

Gelukkig zijn er voor al deze mankementen natuurlijke voedingssupplementen beschikbaar. Zo worden erectiemiddelen gebruikt om een erectie te krijgen en deze lang genoeg in stand te houden en kun je libido en lust supplementen gebruiken om het libido op te krikken en het testosterongehalte een boost te geven. Daarnaast zijn er verschillende producten die ervoor zorgen dat je meer en betere sperma kunt produceren en het moment van mannelijk orgasme kunt uitstellen. Ben jij en/of je partner niet helemaal tevreden met de lengte van je mannelijkheid? Dan zijn er ook nog eens verschillende middelen verkrijgbaar voor een natuurlijke penisvergroting.

https://sexuelegezondheidman.nl/wp-content/uploads/2022/02/seksuele-gezondheid-van-mannen.jpg