Hygiëne tips voor oudere mannen

Fris en schoon blijven met een hygiëneroutine is de beste manier om ervoor te zorgen dat je nooit anderen in de problemen brengt met jouw lichaamsgeur, slechte adem, wilde baarden en andere hygiëneproblemen. Na verloop van tijd is het niet ongebruikelijk dat enkele eenvoudige gewoonten voor persoonlijke hygiëne ontbreken in de dagelijkse routine van de gemiddelde man. En wanneer dat gebeurt, kan het vriendschappen, intieme relaties en interacties met collega's negatief beïnvloeden. Hygiëne is belangrijk omdat het laat zien dat je om je partner geeft en dat je de moeite neemt om presentabel voor hen te zijn. Dezelfde theorie geldt op het werk, waar aandacht voor je uiterlijk je reputatie bij je collega's en klanten kan maken of breken. Gelukkig kun je er door het aannemen van een paar simpele tips van top tot teen voor zorgen dat je er in elke situatie geweldig uitziet - en ruikt.

Zorg voor een goede algemene lichaamsgeur

Ieder van ons heeft een kenmerkende geur die wordt veroorzaakt door bacteriën op onze huid die reageren met zweet en talg dat vrijkomt uit onze poriën, en deze natuurlijke geur verandert in de loop van de tijd. Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Investigative Dermatology, is gebleken dat één stof in de menselijke lichaamsgeur, 2-nonenal, gekenmerkt door een onaangename vettige, grasachtige geur, toeneemt met het ouder worden. Toch is het niet altijd gemakkelijk om een ​​slechte lichaamsgeur bij jezelf op te merken, dus het is verstandig om preventief te zijn door dagelijks te douchen met zeep gevolgd door een effectieve anti-transpirant. Er wordt ook geadviseerd om speciale aandacht te besteden aan het verzorgen van de liesstreek, en dan met name de testikels. Het is verstandig om het haar in dit gebied kort, droog en fris te houden.

Een andere sleutel tot het minimaliseren van lichaamsgeur is om bewust te zijn van wat je eet. Bepaalde voedingsmiddelen, waaronder uien, knoflook en pittige gerechten, bevatten vluchtige organische stoffen (VOS) die het zweet van sommige mensen bijzonder scherp kan maken. Wanneer jou zweet scherp van geur is kun je dus proberen om minder vluchtige organische stoffen binnen te krijgen. En voor de zekerheid is het altijd verstandig om een parfum te gebruiken.

Laat een droge, schilferige huid weer stralen

Een droge, schilferige huid kan een steeds groter probleem worden naarmate je ouder wordt. Als je merkt dat jou dit overkomt, gebruik zeep dan voor strategische gebieden, zoals de oksels en liezen, en gebruik een zeepvrije reiniger die vocht vasthoudt, overal elders op jouw lichaam. Breng daarna een vochtinbrengende crème aan terwijl je huid nog vochtig is. Als schilfering van de hoofdhuid een probleem is, probeer dan een antiroosshampoo en volg de instructies op het etiket zorgvuldig op. Er zijn veel verschillende roosshampoos en elk bevat verschillende actieve ingrediënten om de symptomen onder controle te houden.

Verzorg de baard en snor

Gezichtsbeharing is absoluut trendy en dat geldt ook voor stijlvolle grijze baarden. Als algemene regel geldt dat hoe langer de baard is, hoe voorzichtiger je moet zijn om hem te verzorgen, te wassen en na de maaltijd te controleren om er zeker van te zijn er niets achter blijft. Meer specifiek, voed het dagelijks met baardolie om het haar zacht te houden en de huid eronder gehydrateerd te houden. De olie geeft je baard ook een natuurlijke glans waardoor je haren er jeugdiger uitzien.

Trim de neus- en oorharen

Naarmate de jaren verstrijken, kan het zijn dat je plotseling haar ziet op ongewenste locaties, zoals op de rug, oren en knokkels. Ongewenst haar is de meest voorkomende klacht van oudere mannen. Oorhaar en neushaar kunnen erg vervelend worden en moeten worden geknipt. De gemakkelijkste manier om deze verzorgingstaak aan te pakken, is met een neus- of oorhaartrimmer. Voor de langere termijn zijn harsen, laserontharing en elektrolyse andere opties om te overwegen.

Voorkom een slechte adem

Slechte adem is een andere afknapper op het gebied van hygiëne die we moeilijk zelf op zullen merken. En veroudering kan gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals een droge mond, tandvleesaandoeningen en gastro-oesofageale refluxziekte (GERD), waardoor een slechte adem waarschijnlijker wordt. Als je elk half jaar naar de tandarts gaat, kun je de stank omzeilen door orale problemen onder controle te houden. Daarnaast wordt aangeraden om twee keer per dag twee minuten lang je tanden te poetsen en te flossen. Voor een optimale mondhygiëne kun je ook de tong poetsen, die veel bacteriën en voedselresten kan bevatten, die kunnen bijdragen aan een slechte adem.

Verzorg de handen

Nagels worden broos en verkleuren naarmate ze ouder worden - geelachtig en ondoorzichtig. Als je nagels veranderen, kan een dermatoloog advies geven over de juiste nagelverzorging en controleren of er geen onderliggende medicatie is voor de nagelproblemen. Blijf op de hoogte van een goede verzorging om je nagels schoon en kort te houden met een nagelschaar die gemaakt is voor vingers. Overweeg de voordelen van een professionele "polijstende" manicure en pedicure om alle nagels een mooie vorm en gezonde glans te geven, en om gerafelde nagelriemen en eelt op de handen en voeten glad te strijken.

Vitality Haar en Nagels draagt bij aan een normale groei en het versterken van haar en nagels dankzij B-vitamines en Zink. Onze huid, ons haar en onze nagels lijken qua structuur veel op elkaar en ze hebben dezelfde voedingsstoffen nodig. De vitamines en mineralen in Vitality Haar en Nagels laten je stralen!

Doe iets aan stinkvoeten

Als je voeten stinken nadat je je schoenen hebt uitgetrokken, moet je de voetgeur onder controle krijgen. Stinkende voeten zijn meestal te wijten aan overtollig vocht. Gelukkig maakt dat het gemakkelijk om de stank eruit te stampen: na het douchen en zweetbevorderende activiteiten zoals sporten, reinig en schrob je je voeten gewoon met een puimsteen om dode huidcellen te verwijderen. Droog je voeten grondig af, ook tussen de tenen, en breng dan royaal voetpoeder, babypoeder of maizena aan. Als de voeten snel zweterig worden, gebruik dan 's avonds een sterke anti-transpirant.

Je kunt je voeten ook droog houden, hoeveel je ook zweet, door sokken te dragen die zijn gemaakt van natuurlijk antibacteriële, ademende merinowol of synthetische stoffen die vocht van je huid afvoeren. Verander na je training van sportschoenen naar straatschoenen en overweeg om in al je schoenen geurwerende inlegzolen te gebruiken. Besteed ook aandacht aan andere aspecten van voethygiëne - raadpleeg een podotherapeut onmiddellijk als je ingegroeide teennagels of een mogelijke schimmelinfectie opmerkt, zoals voetschimmel of onychomycose (ook wel teennagelschimmel genoemd).

Krijg weer controle over incontinentie

Urineverlies kan het gevolg zijn van prostaatproblemen, een urineweginfectie of andere gezondheidsproblemen die kunnen optreden met het ouder worden. Naast het zoeken naar medische behandeling, kun je overwegen om ondergoedbeschermers te gebruiken die urine absorberen, geur voorkomen en kleding beschermen. De National Association for Continence adviseert ook om zes tot acht glazen water per dag te drinken om je urine te verdunnen, waardoor de kans op een onaangename geur kleiner wordt.

Vermijd langdurig zitten om het probleem aan te pakken. Een studie die in maart 2018 in het tijdschrift BJU International werd gepubliceerd, evalueerde 69.795 gezonde mannen en ontdekte dat degenen die vijf of meer uur zaten, meer kans hadden om symptomen van de lagere urinewegen te ontwikkelen, zoals een plotselinge oncontroleerbare drang om te urineren. Ook belangrijk: vraag je arts naar kegels, eenvoudige oefeningen die de spieren versterken die de urinestroom regelen, die op hun beurt incontinentie helpen voorkomen, behandelen of vertragen. De spierbeweging om te oefenen is dezelfde die je zou gebruiken om de stroom van urine halverwege te stoppen.

Vitality Prostate ondersteunt de prostaatfunctie en het behoud van een gezonde prostaat dankzij Pompoenolie. Pompoenolie bevat veel antioxidanten die je lichaam helpen ziektes te bestrijden. Pompoenolie kan helpen bij het verbeteren van goedaardige prostaathyperplasie, wat een vergrote prostaat is. Pompoenolie is ook een uitstekende bron van meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten die het cholesterolgehalte in het bloed kunnen verbeteren, wat het risico op hartaandoeningen en diabetes type 2 kan verminderen.

http://sexuelegezondheidman.nl/wp-content/uploads/2022/03/hygiene-tips-voor-oudere-mannen.jpg