Het beste tijdstip om te trainen

De een vindt het heerlijk om in de ochtend te sporten en de ander houdt er juist van om de halters in de avond uit het rek te halen. Het is voor iedereen persoonlijk wanneer ze het liefst sporten. Bij welk van de twee heb je er nou het meeste baad bij? Wij hebben het antwoord voor u!

De ochtend

Als je een vroege vogel bent, kan dat zo positief zijn voor je sportritme. Zo is het vaak makkelijker om consistent je workouts te doen als je 's ochtends gaat sporten. Het komt namelijk vaker voor dat de sportplannen voor 's avonds in de war worden geschopt door andere verantwoordelijkheden. Ook kan een zware werkdag negatieve invloed hebben op je training. Ook kan 's ochtends sporten ervoor zorgen dat je zonder stress het bed in kan stappen 's avonds. Doordat je 's avonds nog een workout gaat doen is je hartslag en lichaamstemperatuur nog zo hoog dat je daar niet van kunt gaan slapen. Hierdoor zou je eventueel ook onrustiger kunnen slapen. Daarnaast is er ook onderzocht dat mensen tot wel twintig procent meer lichaamsvet kunnen verbranden als ze sporten op een lege maag. En dat is 's ochtends toch een stuk makkelijker dan 's avonds, toch?

De avond

Ook al heeft 's ochtends sporten veel voordelen, je hoeft je niet gelijk druk te maken als je meestal niet voor elf uur 's ochtends in de sportschool te vinden bent. Onderzoek heeft uitgewezen dat hey lichaam zich kan aanpassen aan sporten op vaste tijden, ook als dat om acht uur 's avonds is. Het zou er zelfs voor kunnen zorgen dat we zo gewend raken aan sporten op een vast tijdstip, dat we op dat moment beter presteren dan op ieder ander moment van de dag. Ook zou sporten op een vast tijdstip kunnen zorgen voor meer zuurstofverbruik en minder last van vermoeidheid.

Lichaamstemperatuur

De lichaamstemperatuur is erg belangrijk voor de kwaliteit. Als je lichaamstemperatuur laag is dan worden de spieren stijf en heb je meer kans dat je blessures oploopt of de spieren beschadigd. Een hogere lichaamstemperatuur staat dus gelijk aan flexibele spieren. Je lichaamstemperatuur loopt op naarmate de dag vordert, dus hoe later het is op de dag hoe hoger de lichaamstemperatuur is en waardoor je kracht en uithoudingsvermogen beter zijn. De hartslag en bloeddruk zijn lager aan het einde van de dag, deze combinatie zorgt ervoor dat je beter presteert en minder kans hebt op blessures.

http://sexuelegezondheidman.nl/wp-content/uploads/2021/12/gezond-en-fit.jpg