Detox voor ontgifting en een jong lichaam

Ontgifting of detox is erg populair onder mannen de afgelopen jaren. Het houdt meestal in dat je een specifiek dieet volgt of speciale producten gebruikt die je lichaam te ontdoen van gifstoffen, waardoor de gezondheid verbetert en gewichtsverlies wordt bevorderd. Het lichaam is van nature gemaakt om gifstoffen te verwijderen, maar je kunt altijd het natuurlijke ontgiftingssysteem verbeteren met behulp van diëten of voedingssupplementen. In dit artikel worden enkele veelvoorkomende misvattingen over ontgiften besproken en geven we negen manieren om het ontgiftingssysteem van het lichaam te optimaliseren.

Veel voorkomende misvattingen over ontgiften

Van detox-diëten wordt gezegd dat ze gifstoffen uit je lichaam verwijderen, de gezondheid verbeteren en gewichtsverlies bevorderen. Ze omvatten vaak het gebruik van laxeermiddelen, diuretica, vitamines, mineralen, thee en ander voedsel waarvan men denkt dat het ontgiftende eigenschappen heeft. De term "toxine" in de context van detox-diëten is losjes gedefinieerd. Het omvat meestal verontreinigende stoffen, synthetische chemicaliën, zware metalen en bewerkte voedingsmiddelen - die allemaal een negatieve invloed hebben op de gezondheid. Populaire detox-diëten identificeren echter zelden de specifieke gifstoffen die ze willen verwijderen of het mechanisme waarmee ze deze zogenaamd elimineren. Bovendien is er geen bewijs voor het gebruik van deze diëten voor het elimineren van toxines of duurzaam gewichtsverlies. Je lichaam heeft een verfijnde manier om gifstoffen te verwijderen die de lever, de nieren, het spijsverteringsstelsel, de huid en de longen betreffen. Maar alleen als deze organen gezond zijn, kunnen ze ongewenste stoffen effectief elimineren. Dus hoewel detox-diëten niets doen wat je lichaam van nature niet zelf kan doen, kun je het natuurlijke ontgiftingssysteem van je lichaam optimaliseren.

1. Beperk het gebruik van alcohol

Meer dan 90% van de alcohol wordt gemetaboliseerd in de lever. Leverenzymen metaboliseren alcohol tot acetaldehyde, een bekende kankerverwekkende chemische stof. Door acetaldehyde als een toxine te herkennen, zet de lever het om in een onschadelijke stof, acetaat genaamd, die later uit het lichaam wordt verwijderd. Hoewel observationele studies hebben aangetoond dat een lage tot matige alcoholconsumptie gunstig is voor de gezondheid van het hart, kan overmatig drinken een groot aantal gezondheidsproblemen veroorzaken. Overmatig drinken kan de leverfunctie ernstig beschadigen door vetophoping, ontsteking en littekens te veroorzaken.

Detox-L richt zich specifiek op het reinigen en ontgiften van de lever. De Detox-L kuur werkt verlagend voor de bloeddruk en cholesterol en biedt hulp bij overgewicht en obstipatie.

Wanneer dit gebeurt, kan de lever niet goed functioneren en zijn noodzakelijke taken uitvoeren - inclusief het filteren van afval en andere gifstoffen uit het lichaam. Als zodanig is het beperken of volledig onthouden van alcohol een van de beste manieren om het ontgiftingssysteem van het lichaam sterk te houden. Gezondheidsautoriteiten raden aan om de alcoholconsumptie te beperken tot één drankje per dag voor vrouwen en twee voor mannen. Als je momenteel niet drinkt, moet je niet beginnen met de mogelijke voordelen voor het hart die gepaard gaan met licht tot matig drinken.

Het drinken van te veel alcohol vermindert het vermogen van de lever om zijn normale functies, zoals ontgifting, uit te voeren. KG-2 filtert alcohol razendsnel uit het bloed zodat je stevig kunt drinken en de volgende ochtend toch fris wakker wordt. De werkzame stof in KG-2 is Asparagine. De werking van Asparagine is een puur chemische werking, bij de afbraak met enzymen van een molecuul alcohol. De enzymatische alcohol afbraak gebeurt in een enzymcyclus. Naast de normale afbraak van alcohol in het lichaam, kan KG-2 dus de afbraak ondersteunen.

2. Focus op slaap

Elke nacht zorgen voor voldoende en goede slaap is een must om de gezondheid van het lichaam en het natuurlijke ontgiftingssysteem te ondersteunen. Door te slapen kunnen je hersenen zich reorganiseren en opladen, en giftige afvalstoffen verwijderen die zich gedurende de dag hebben opgehoopt. Een van die afvalproducten is een eiwit genaamd bèta-amyloïde, dat bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer. Bij slaapgebrek heeft je lichaam geen tijd om die functies uit te voeren, dus gifstoffen kunnen zich ophopen en verschillende aspecten van de gezondheid beïnvloeden. Slecht slapen is in verband gebracht met gevolgen voor de gezondheid op korte en lange termijn, zoals stress, angst, hoge bloeddruk, hartaandoeningen, diabetes type 2 en obesitas. Je moet regelmatig zeven tot negen uur per nacht slapen om een ​​goede gezondheid te bevorderen. Als je 's nachts moeite hebt om in slaap te blijven of in slaap te vallen, zijn veranderingen in levensstijl verstandig. Zo kan een vast een slaapschema en het beperken van blauw licht, dat wordt uitgestraald door mobiele apparaten en computerschermen, nuttig zijn om de slaap te verbeteren.

Voldoende slaap stelt je hersenen in staat om gifstoffen die zich gedurende de dag ophopen, te reorganiseren, op te laden en te elimineren. Beste Nachtrust helpt bij het in slaap vallen zonder dat je suf wordt. Daarnaast helpt het bij goed doorslapen zodat je uitgerust wakker wordt en de uren slaapt die je nodig hebt. Beste Nachtrust bevat het natuurlijke ingrediënt L-Tryptofaan, dit ingrediënt bevorderd een goede nachtrust.

3. Drink meer water

Water doet zoveel meer dan je dorst lessen. Het reguleert je lichaamstemperatuur, smeert gewrichten, bevordert de spijsvertering en opname van voedingsstoffen, en ontgift je lichaam door afvalstoffen te verwijderen. De cellen van het lichaam moeten voortdurend worden gerepareerd om optimaal te kunnen functioneren en voedingsstoffen af te breken die het lichaam als energie kan gebruiken. Bij deze processen komen echter afvalstoffen vrij - in de vorm van ureum en kooldioxide - die schade kunnen veroorzaken als ze zich in het bloed ophopen. Water transporteert deze afvalproducten en verwijdert ze efficiënt door te plassen, ademen of zweten. Dus goed gehydrateerd blijven is belangrijk voor ontgifting. De adequate dagelijkse inname van water is 3,7 liter voor mannen en 2,7 liter voor vrouwen. Mogelijk heb je meer of minder nodig, afhankelijk van het dieet, de woonplaats en lichamelijke activiteiten.

Naast de vele rollen in het lichaam, zorgt water ervoor dat het ontgiftingssysteem van het lichaam afvalstoffen uit je bloed kan verwijderen.

4. Verminder inname van suiker en bewerkte voedingsmiddelen

Men denkt dat suiker en bewerkte voedingsmiddelen de oorzaak zijn van de huidige volksgezondheidscrises. Een hoge consumptie van suikerhoudend en sterk bewerkt voedsel is in verband gebracht met obesitas en andere chronische ziekten, zoals hartaandoeningen, kanker en diabetes. Deze ziekten belemmeren het vermogen van het lichaam om zichzelf op natuurlijke wijze te ontgiften door schade toe te brengen aan organen die een belangrijke rol spelen, zoals de lever en nieren. Een hoge consumptie van suikerhoudende dranken kan bijvoorbeeld leververvetting veroorzaken, een aandoening die de leverfunctie negatief beïnvloedt. Door minder junkfood te consumeren, kun je het ontgiftingssysteem van je lichaam gezond houden. Je kunt junkfood beperken door het in het winkelschap te laten staan. Als je het niet in je keuken hebt, is de verleiding helemaal weg. Het vervangen van junkfood door gezondere keuzes zoals fruit en groenten is ook een gezonde manier om de consumptie te verminderen.

Overmatige consumptie van junkfood is gekoppeld aan chronische ziekten zoals obesitas en diabetes. Deze aandoeningen kunnen schade toebrengen aan organen die belangrijk zijn voor ontgifting, zoals de lever en nieren. Suikerblok onderdrukt de trek in zoete snacks waardoor je minder suiker zult binnenkrijgen. Je zult gemakkelijk van alle ongezonde snacks af kunnen blijven.

5. Zorg voor voldoende inname van antioxidanten

Antioxidanten beschermen cellen tegen schade veroorzaakt door moleculen die vrije radicalen worden genoemd. Oxidatieve stress is een aandoening die wordt veroorzaakt door overmatige productie van vrije radicalen. Je lichaam maakt deze moleculen van nature aan voor cellulaire processen, zoals de spijsvertering. Alcohol, tabaksrook, een slecht voedingspatroon en blootstelling aan verontreinigende stoffen kunnen echter overmatige vrije radicalen produceren. Door schade toe te brengen aan de lichaamscellen, zijn deze moleculen betrokken bij een aantal aandoeningen, zoals dementie, hartaandoeningen, leveraandoeningen, astma en bepaalde soorten kanker. Het eten van een dieet dat rijk is aan antioxidanten kan je lichaam helpen oxidatieve stress te bestrijden die wordt veroorzaakt door overtollige vrije radicalen en andere gifstoffen die het risico op ziekte verhogen. Concentreer je op voldoende inname van antioxidanten. Voorbeelden van antioxidanten zijn vitamine A, vitamine C, vitamine E, selenium, lycopeen, luteïne en zeaxanthine. Bessen, fruit, noten, cacao, groenten, kruiden en dranken zoals koffie en groene thee bevatten enkele van de hoogste hoeveelheden antioxidanten.

Het consumeren van een dieet dat rijk is aan antioxidanten helpt het lichaam de schade veroorzaakt door vrije radicalen te verminderen en kan het risico op ziekten die van invloed kunnen zijn op ontgifting verminderen. Mannen ontwikkelen van nature een grotere behoefte aan bepaalde vitamines en mineralen, en de behoefte neemt alleen maar toe met activiteit en leeftijd. Alle belangrijke vitamines en mineralen voor actieve mannen zijn aanwezig in de supplementen van Vitality.

6. Zorg voor voldoende inname van prebiotica

Een goede darmgezondheid is belangrijk om je ontgiftingssysteem gezond te houden. Je darmcellen hebben een ontgiftings- en uitscheidingssysteem dat je darmen en lichaam beschermt tegen schadelijke gifstoffen, zoals chemicaliën. Een goede darmgezondheid begint met prebiotica, een soort vezel die de goede bacteriën in je darmen, probiotica genaamd, voedt. Met prebiotica zijn je goede bacteriën in staat voedingsstoffen te produceren die korteketenvetzuren worden genoemd en die gunstig zijn voor de gezondheid. De goede bacteriën in je darmen kunnen uit balans raken met slechte bacteriën door het gebruik van antibiotica, slechte mondhygiëne en kwaliteit van voeding. Deze ongezonde verschuiving in bacteriën kan het immuunsysteem en ontgiftingssystemen verzwakken en het risico op ziekte en ontsteking vergroten. Het eten van voedsel dat rijk is aan prebiotica kan het immuunsysteem en ontgiftingssystemen gezond houden. Goede voedselbronnen van prebiotica zijn tomaten, artisjokken, bananen, asperges, uien, knoflook en haver.

Voldoende inname van prebiotica houdt het spijsverteringsstelsel gezond, wat belangrijk is voor een goede ontgifting en een gezond immuunsysteem. Met de Detox-D kuur worden de darmen gereinigd waardoor de spijsvertering en stofwisseling gestimuleerd wordt en de gif- en afvalstoffen het lichaam verlaten. De Detox-D kuur heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Zo helpt de kuur bij het afvallen, een goede nachtrust, ondersteunt het een goed en gezond immuunsysteem en helpt het tegen maag- en darmklachten.

7. Verminder de zoutinname

Voor sommige mensen is ontgiften een manier om overtollig vocht uit het lichaam te verwijderen. Als je te veel zout consumeert, kan het lichaam overtollig vocht vasthouden, vooral wanneer je een aandoening hebt die de nieren of lever aantast, of als je niet genoeg water drinkt. Deze overtollige vochtophoping kan een opgeblazen gevoel veroorzaken en kleding ongemakkelijk maken. Als je merkt dat je te veel zout binnenkrijgt, kun je jezelf ontgiften van het extra watergewicht. Hoewel het misschien contra-intuïtief klinkt, is het verhogen van de waterinname een van de beste manieren om overtollig vocht te elimineren door te hoge zoutinname. Door de onbalans in zout en water maakt je lichaam een ​​antidiuretisch hormoon aan, waardoor je minder moet plassen - en dus minder afvalstoffen kwijtraakt. Door de waterinname te verhogen, vermindert het lichaam de afscheiding van het antidiuretisch hormoon en moet je vaker plassen, waardoor meer water en afvalproducten worden geëlimineerd.

Het verhogen van de inname van kaliumrijk voedsel - dat een aantal van de effecten van natrium compenseert - helpt ook. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium zijn onder andere aardappelen, pompoen, bruine bonen, bananen en spinazie.

8. Blijf in beweging

Regelmatige lichaamsbeweging - ongeacht het lichaamsgewicht - wordt geassocieerd met een langer leven en een verminderd risico op veel aandoeningen en ziekten, waaronder diabetes type 2, hartaandoeningen, hoge bloeddruk en bepaalde vormen van kanker. Hoewel er verschillende mechanismen zijn achter de gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging, is verminderde ontsteking een belangrijk punt. Hoewel een bepaalde ontsteking nodig is om te herstellen van een infectie of om wonden te genezen, verzwakt een teveel ervan de systemen van het lichaam en bevordert het ziekte. Door ontstekingen te verminderen, kan lichaamsbeweging de systemen van het lichaam - inclusief het ontgiftingssysteem - helpen goed te functioneren en te beschermen tegen ziekten. Het wordt aanbevolen om minimaal 150-300 minuten per week aan matige intensiteit te bewegen, zoals stevig wandelen, of 75-150 minuten per week aan intensieve lichamelijke activiteit, zoals hardlopen of krachttraining.

Regelmatige lichamelijke activiteit vermindert ontstekingen en zorgt ervoor dat het ontgiftingssysteem van het lichaam goed kan werken. Muscle Booster stimuleert de natuurlijke opbouw van spiermassa en de vetverbranding. Muscle Booster geeft kracht en uithoudingsvermogen tijdens de training. Muscle Booster is geschikt voor diverse sporters. Maca geeft meer energie, kracht en weerstand en helpt bij een goed herstel na de training.

9. Andere handige detox tips

Hoewel er geen actueel bewijs is voor de effectiviteit van detox-diëten voor het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam, kunnen bepaalde veranderingen in het voedingspatroon en de algemene levensstijl de toxinebelasting helpen verminderen en het ontgiftingssysteem van het lichaam ondersteunen.

  • Natuurlijke voedingssupplementen en vitamines kunnen het ontgiftingssysteem van het lichaam stimuleren en versterken.
  • Voedingsmiddelen met een hoog zwavelgehalte, zoals uien, broccoli en knoflook, verbeteren de uitscheiding van zware metalen zoals cadmium.
  • Het eten van zwavelrijk voedsel zoals eieren, broccoli en knoflook helpt de functie van glutathion te verbeteren, een belangrijke antioxidant die door je lichaam wordt geproduceerd en die sterk betrokken is bij ontgifting.
  • Chlorella is een soort algen die veel voedingsvoordelen heeft en de eliminatie van gifstoffen zoals zware metalen kan verbeteren.
  • Koriander verbetert de uitscheiding van bepaalde gifstoffen, waaronder zware metalen en chemicaliën als ftalaten en insecticiden.
  • Het kiezen van natuurlijke schoonmaakproducten zoals azijn en zuiveringszout in plaats van commerciële schoonmaakmiddelen kan de blootstelling aan potentieel giftige chemicaliën verminderen.
  • Het gebruik van natuurlijke deodorants, make-up, vochtinbrengende crèmes, shampoos en andere producten voor persoonlijke verzorging kan ook de blootstelling aan chemicaliën verminderen.

Conclusie

Van detox-diëten wordt gezegd dat ze gifstoffen elimineren, wat op zijn beurt de gezondheid verbetert en gewichtsverlies bevordert. Maar deze diëten zijn - hoewel verleidelijk - niet nodig omdat je lichaam zijn eigen, zeer efficiënte ontgiftingssysteem heeft. Dat gezegd hebbende, kun je het natuurlijke ontgiftingssysteem van het lichaam stimuleren en de algehele gezondheid verbeteren door gehydrateerd te blijven, minder zout te consumeren, actief te worden en gebruik te maken van natuurlijke voedingssupplementen.

https://sexuelegezondheidman.nl/wp-content/uploads/2022/03/detox-voor-ontgifting-en-een-jong-lichaam.jpg